Μικρασιατική καταστροφή: Τις πταίει;

Μικρασιατική καταστροφή: Τις πταίει;

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να αποτελέσει ένα πεδίο έρευνας, προβληματισμού ,δημιουργικότητας και συνεργασίας των μαθητών του Λυκείου. Δε φιλοδοξεί να δώσει έτοιμες λύσεις, ούτε οριστικές απαντήσεις για ζητήματα που καίνε και πληγώνουν ακόμη, και πολλές φορές δημιουργούν ισχυρές αντιπαραθέσεις. Φιλοδοξεί να κάνει τους μαθητές να σκεφτούν, να ψάξουν, να κρίνουν, να αμφισβητήσουν και γιατί όχι, να αρθρώσουν το δικό τους λόγο και άποψη. Και όλα αυτά μέσα από συζήτηση ,συνεργασία, αλληλεπίδραση.


Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Στο εσωτερικό

Ενισχύονται οι αντιπολιτευτικές φωνές (ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν τον Μάρτιο του 1922 το Δημοκρατικό Μανιφέστο με το οποίο ασκούσαν κριτική στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας) και οξυνόταν η οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση αντιμετωπίστηκε με διχοτόμηση της δραχμής (Μάρτιος 1922)
Στη γραμμή Εσκίρ Σεχί –Κιουτάχεια -Αφιόν Καραχισάρ εκδηλώθηκε η μεγάλη Τουρκική αντεπίθεση (13 Αυγούστου 1922). Λίγο μετά η ελληνική άμυνα κατέρρευσε και άρχισε άτακτη υποχώρηση προς τα παράλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου